URIFD Kutina

Radionica "Radno Pravo u RH"

Uspješno održana radionica na temu „Radno pravo u RH“

U petak 17.11.2017.g. Udruga računovodstveno financijskih djelatnika Kutina organizirala je za sve zainteresirane besplatnu radionicu na široku temu iz područja primjene zakonskih odrebi koje se tiču radnog prava u RH.

U prostorima Komunalnih servisa Kutina, pred tridesetak zainteresiranih sudionika, uspješno je održana stručna radionica sa detaljnom razradom Zakona o radu. Voditeljica i prezenter teme je bila Melita  Baričević-Prohaska dipl.iur.
Obrađene su i detaljno prokomentirane teme iz područja zasnivanja radnog odnosa, radnog vremena, odmora i dopusta, plaća i naknada plaća, te prestanka ugovora o radu. Na brojna pitanja iz radne prakse poduzetnika, proširene su teme oko ugovora o radu na određeno i neodređeno vrijeme, te posebnosti ugovora o djelu, a na kraju su polaznici radionice kroz iznošenje primjera iz vlastite radne sredine, pokušali dobiti odgovarajuća tumačenja i rješenja. Zaključno je konstatirano od strane sudionika, da je tema ove radionice dobrodošla i da je Udruga računovodstveno financijskih djelatnika Kutina potvrdila svrsishodnost ovakvih oblika suradnje i educiranja  svojih članova.

Pretraživanje

Posjetitelja

Danas23
Ukupno92705