URIFD Kutina

Radionica - PRAKTIČNA PRIMJENA ZAKONA O SPRJEČAVANJu PRANJA NOVCA I FINANCIRANJA TERORIZMA S NAGLASKOM NA PRIKAZ I PROVEDBU SMJERNICA

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Kutina
održala radionicu

PRAKTIČNA PRIMJENA ZAKONA O SPRJEČAVANJu PRANJA NOVCA I FINANCIRANJA TERORIZMA S NAGLASKOM NA PRIKAZ I PROVEDBU SMJERNICA

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Kutina nastavila je i ove godine praksu organiziranja radionice na temu: „Praktična primjena zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s naglaskom na prikaz i provedbu smjernica“. Radionica je održana 28. svibnja u Hotelu Kutina a na njoj je bilo prisutno 40 polaznika iz Kutine i okolnih mjesta. Dobra posjećenost i iskazani interes članova Udruge i ostalih polaznika pokazuje opravdanost i korisnost organiziranja ovog i sličnih stručnih osposobljavanja.

Teme su bile vezane za Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma i podzakonske propise (pravilnike) donesene na temelju Zakona, kao i Smjernice za praktično provođenje istih. Osposobljavanje je namijenjeno za revizorska društva, samostalne revizore, fizičke i pravne osobe koje pružaju računovodstvene usluge i usluge poreznog savjetovanja te za odvjetnike i javne bilježnike.

Polaznici radionice, osim prezentacije predavača s praktičnim primjerima, proradili su sa savjetnicima iz časopisa Računovodstvo i financije gospodinom Ivicom Milčićem i gosp. Darkom Terekom i primjere internih akata prilagođenih korisnicima. Po završetku radionice polaznici su dobili potvrdu koja se izdaje kao dokaz o prisustvovanju stručnom osposobljavanju i izobrazbi za 2018. godinu, u skladu s čl. 49. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma.

Nakon završetka stručnog osposobljavanja održana je i redovna Godišnja skupština URIFID Kutina na kojoj su usvojeni godišnji financijski izvještaj za 2017. godinu i izvještaj o radu Udruge i njenih tijela te usvojeni planovi za 2018. godinu.

 

Pretraživanje

Posjetitelja

Danas22
Ukupno70801