URIFD Kutina

Izlet u Lokve i Risnjak

 IZLET U LOKVE I NACIONALNI PARK RISNJAK

Udruga računovodstveno-financijskih djelatnika Kutina organizirala je u subotu 12. svibnja
jednodnevni izlet u Lokve i Nacionalni park Risnjak.
Pedesetak, (uglavnom) članica Udruge, u vrlo ugodnoj, opuštajućoj atmosferi, provelo je dan obilazeći prirodne ljepote Gorskog Kotara. Posjet je obuhvatio Lokve i Lokvarsko jezero, razgledanje „Muzeja žaba“ i kušanje zagonetnog napitka pod nazivom „Žablja krv“, kojem se pripisuju brojna ljekovita i još neka čudotvorna svojstva, o kojima više detalja nekom drugom zgodom.
Nakon posjete jednom obiteljskom gospodarstvu i ponovnog kušanja još nekoliko čudesnih prirodnih napitaka, na bazi stotinjak goranskih trava, divljih voćki i korijena te istarske rakije, izletnici su ručali u restoranu Nacionalnog parka Risnjak, educirali se o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta i svjedočili promjeni nekoliko godišnjih doba u roku od svega par sati.
Kao što znate, slijedeće jutro Gorski Kotar osvanuo je pod snijegom, a samo desetak sati prije bila je tu prava ljetna atmosfera – mlade knjigovotkinje „u bretelicama“...
Sve u svemu, lijep i ugodan izlet, a posjet trgovačkom centru Arena spriječila je kiša i poodmakla satnica, ali to ćemo nadoknaditi slijedećom prigodom.

Galerija slika:

Pretraživanje

Posjetitelja

Danas75
Ukupno90870