URIFD Kutina

Izlet Barokna Tura 2017

Barokna tura Udruge računovođa i financijaša

 

Nastavljajući dobru i korisnu navadu, članovi Udruge računovođa i financijaša imali su početkom mjeseca studenoga 2017.godine prigodno jednodnevno stručno putovanje Hrvatskim Zagorjem pod nazivom Barokna tura.

Nagrada je to i za solidan rad tijekom godine, sa više održanih seminara, radionica, konzultacija, ali ovo je bila prigoda i za malo druženje i razmjenu korisnih iskustava i dobre prakse.
Po prohladnom ali ugodnom subotnjem dopodnevu, sunce je na prvoj postaji puta kod dvorca Trakošćan izmamilo smiješak kod većine od četrdesetak putnika. Uz stručno turističko vođenje sa dosta vremena za razgledanje ovog simbola Hrvatskog Zagorja, bilo je i zanimljivo i poučno.
Prije odlaska u Varaždin put je vodio dolinom rijeke Bednje do obiteljskog gospodarstva Martinčević , gdje je u ugodnom seoskom ambijentu priređen poseban zagorski ručak koji je završio na kraju sa hajdinom zlevkom, ugodno zalivenom sa čašom kvalitetnog zagorskog „belog vina“. Mnogi su ponijeli i pokoju bočicu netom spravljenog domaćeg bučinog ulja.
Razgled Varaždina započeo je od poznatog uređenog groblja sa brojnim kulturnim i povjesnim znamenitostima, a nastavio se u starom baroknom gradu, obilaskom srednjevjekovne tvrđave, razgledom kasnorenesansne i barokne palače, isusovačke crkve i uz stručnog lokalnog turističkog vodiča, sa pregršt zanimljivih detalja, ni prohladno veče nije izgledalo tako negostoljubivo. Bilo je slobodnog vremena za individualne interese i obilaske, a sve je po planu završilo očekivanim večernjim povratkom uz veliku zahvalu organizatora puta predsjednika Udruge Ante Knezovića i predstavnika turističke agencije „Astralis travel“ .

Galerija slika:

Pretraživanje

Posjetitelja

Danas21
Ukupno92703